HOLTSØ & WITTROCK – Press Kit

ALBUM PRESSE:

HOLTSØ & WITTROCK – BLINK OF AN EYE –  ude d. 2/2 – 2022 

Jes Holtsø og Morten Wittrock er på trapperne medr deres 5. studie album “Blink Of An Eye” som udgives via. DME.

Blink Of An Eye er en hyldest og en nænsom kærlighedserklæring til nuet og livet -sunget og spillet med dén nerve man kun finder ved “well seasoned” musikere – der hviler fuldstændigt i sig selv og musikken. Med musik/tekster af Morten Wittrock og Marcus Wither John – som flankeres af mesterlige musikere bl.a. Bob Britt ( Bob Dylan og John Fogerty) har den danske duo aldrig lydt mere elegant eller internationalt end på dette album.

Jes Holtsøs vokal og dens dynamik kommer gennem albummet fuldstædigt til sin ret – og man fornemmer hvorfor hans sound og timing har fængslet både danske og udenlandske lyttere i mere end et årti. Kendere vil kunne finde et ekko af genrens mestre som Peter Thorup og Joe Cocker på det nye album.

Duoen udtaler: 

“Efter mere end 12 års musikalsk samarbejde med 4 album udgivelser, 2 engelsksprogede, og 2 på dansk,  var det tid til at se indad. Vi har med det nye album ønsket at lyrikken skulle fremstå helstøbt og meningsfuld og passe til den periode i livet som Jes står i som snart 65-årig – med masser af levet liv og erfaringer.  Og vi havde brug for at lave et engelsksproget album, hvor netop teksterne – kunne stå mål med dette.  Med Bob Britts guitaraftryk, som den røde tråd, og stor kærlighed til den amerikanske roots’n blues tradition , opstod der med tekster af Marcus Winther-John og musik af Morten Wittrock en mulighed for at gøre det netop nu! “

På Hotel Cecil vil duoen i selskab med deres yderst velspillende liveband lufte det nye album i sin helhed til Release Koncert på 3/2!  

‘Holtsø Wittrock BIO:

Det er originalmusik og stilen er blues, rock og soul. Med en smittende musikalsk kærlighed,  entusiasme og en gnistrende unik stemme der rækker ud over scenekanten, er Jes Holtsø godt hjulpet på vej af Morten Wittrock, som med en unik kreativitet og udadvendthed forstår at give selv den mest erfarne lytter nyt stof til øregangen.

Sammen står Jes Holtsø og kapelmester Morten Wittrock for en inspirerende, nærværende og medrivende musikalitet, som leder tankerne hen på den bedste indenfor blues, rock og soul, som får enhver til at glemme både tid og rum. Det er en konstellation, der skal opleves – og det er musik, du kan mærke.

Jes Holtsø har for længst skrevet sig ind i de danske filmhjerter. Med langt hår, midterskilning og kuglerunde briller stod han i rollen som Børge altid klar, når Olsen Bandens spidsfindige planer krævede en ekstra hånd. På samme vis, som han få år senere lagde ansigt til flyttemand Olsens søn William i Huset på Christianshavn. Nu er han tilbage. Charmen er ikke blevet mindre med årene og med et glimt i øjet og hjertet på rette sted, er han klar til at levere et solidt repertoire af blues, rock og soul. Og har flere gange været nomineret til en Danish Music Awards. Og blev i 2012 kåret til Årets Danske blues navn.

Morten Wittrock. Er i Danmark kendt for sin unikke måde at spille Honky-Tonk Piano på. Han har i en årrække indspillet og produceret utal af cd’er i Danmark og USA. Og har flere gange været nomineret til en Danish Music Awards. Han modtog i 2014 prisen. Amerikanske Old Time Country Music Hall of Fame’s Award: Årets Rockabilly Album i USA. Morten Wittrock skrev musikken og var producer på Sangen Big Easy. Som FOX brugte til Tv-seren Lethal Weapon.

Jes Holtsø og Morten Wittrock mødte hinanden da Morten af Danmarks Radio fik til opgave at akkompagnere Jes under DR’s Talent 2009. Hvor Jes gik hele vejen til finalen. De 2 har arbejdet sammen siden, og udgiver nu deres femte albumd. 2/2 -2022.

TOURPLAN 2022

  • 3/2 Hotel Cecil, København
  • 4/2: Støberihallen, Hillerød
  • 6/2: Brøndby Jazzklub, Brøndby
  • 17/2: Freddys Bar, Frederikshavn
  • 18/2 : Bygningen, Vejle
  • 19/2: V58, Århus
  • 12/3: Kontrast,  Herning.
  • 20/5: Gørlev Musikcafe, Gørlev
  • 3/6: Kun For Forrykte Festival, Stubbekøbing

Hent pressebilleder her:

https://deluxe-music.dk/holtso-wittrock-press-kit/

.