Freddy and the Phantoms – Press Kit

PHOTOS:   

(Foto: Søren Schnoor)

 

Live billede fra VEGA København,  2018 .

( foto:  Byens Netværk.)


FREDDY AND THE PHANTOMS – DECLINE OF THE WEST

Freddy And The Phantoms er klar med deres fjerde udspil, albummet Decline Of The West, og bluesrockerne træder for alvor i karakter på et storslået, blåtonet udspil der viser en dramatisk spændvidde. Sumpet blues, hårdtslående ørkenrock og episke artrock-ballader forenes her i fantomernes tidløse nordiske melankoli. Tro mod bluesmusikkens arv står døren til mørket og dæmonerne konstant på klem, i albummets alkymistiske blanding af southern gothic, eksistentiel angst og fortællingen om et samfund i opløsning.

“Albumtitlen Decline Of The West har i takt med at pladen er blevet færdig, fået et profetisk skær. Med den retning som Europa og USA har taget i det seneste år, synes vi at befinde os i helt ny situation, hvor principper som solidaritet, frihedsrettigheder og humanisme definitivt har måttet vige for frygten og selvtilstrækkeligheden.  Vores kollektive historieløshed og fortsatte insisteren på vækst ligner i mine øjne en dødbringende cocktail. Lige nu sidder en lille del af menneskeheden og troner på guldet, fuldstændig ude af stand til at se, at vi er blevet små solkonger og zarer der udsulter verden på tværs af grænser, religion og hudfarver. Her tillader vi at sætte et kritisk spejl op, så refleksionen kan begynde hos os selv. “
– Frederik Schnoor, Freddy And The Phantoms

Freddy And The Phantoms har i de senere år etableret sig som et landets mest respekterede bluesrock acts, kendt for deres intense livekoncerter og et musikalsk niveau i international topklasse. Dette har bandet allerede bevist ved support gigs for The Eagles, Twisted Sister, Blackberry Smoke og på landets største scener bl.a. Vega og Smukfest. Deres seneste album Times of Division fra 2014 blev rost af flere af Europas største rockmedier og fik topkarakterer i tyske Rock Hard og norske Scream Magazine.  Decline of The West er indspillet i bandets eget studie i Københavns sydhavn og i Rumble Room hos Rune René Hansen, som har også har mixet og produceret. Albummet får desuden et drys legendarisk stjernestøv fra Billy Cross ( Bob Dylan, Link Wray, CV. Jørgensen) som svinger leadguitaren på den nostalgiske NYC 1965.

dotw_cover1400x1400

 

★ ★ ★ ★ ★

“Rammer stilen mellem bluesrock og sen-tressernes storby soul sound satans godt – og så i 2017!”

STEFFEN JUNGERSEN ( BT) 

★ ★ ★ ★

“Svedig, stinkende rå, maskulin bluesrock”

 


LIVE REVIEWS: 

★ ★ ★ ★ ★

“De spiller med kærlighed og ærlighed for stilarten, og en vis Eric Clapton ville have stået og trippet for være med på scenen”   Gaffa  2016. 

“Selvom Freddy And The Phantoms i deres DNA er et bluesrock-ensemble, er de ikke afvisende overfor distortede hammondorgler og ekstra fuzz på guitaren.De er blevet sammenlignet med Graveyard og Rival Sons, og netop denne mikstur har kastet overvældende anmeldelser af sig i Danmark såvel som i resten af Europa, hvor bandet har turneret flittigt.”-Soundvenue – 2016. 

” Tangenter der var vellydende. Trommespil der var swingende. Basspil der var sprødt. Guitarsoloer der var flænsende.Og sidst men ikke mindst en vokal der var rå og samtidig blød. Det var svedigt, swingende og iørefaldende.”Metalized –  2016. 


VIDEOS


RIDERS: 

 

 

Reklamer